Mary Goossens – Huisartsenpraktijk de Meent – Hilversum

Mary Goossens

Praktijkondersteuner Somatiek, doktersassistente
Beschikbare dagen:
  • Maandag
  • Dinsdag
  • Woensdag

Zij is op de maandag en woensdagochtend werkzaam als assistente en op dinsdag en woensdagmiddag werkzaam als praktijkondersteuner .

Wat doet een praktijkondersteuner somatiek?

Een praktijkondersteuner somatiek is een doktersassistente of verpleegster, die een speciale HBO-vervolg opleiding heeft gevolgd om bepaalde taken van de huisarts over te nemen of bepaalde taken te ondersteunen. Zij ziet patienten met Diabetes Mellitus, met chronische longziekten zoals COPD en astma, hart- en vaatziekten en ouderen op haar spreekuur.  Voor longpatiënten doet zij de spirometrieën (longfunctieonderzoeken). Zo wordt de werkdruk van de huisarts verminderd, terwijl dit niet ten koste gaat van de kwaliteit. Gezamenlijk met de huisartsen volgt ze nascholingen op genoemde gebieden. We worden daarbij ondersteund door onze ketenpartner RHOGO (een coöperatie van huisartsen in de regio).

De taken die de praktijkondersteuner uitvoert zijn vastgelegd in protocollen. Dat betekent dat de werkwijze is vastgelegd in overleg met de huisarts. Deze worden regelmatig geüpdate. Tevens worden de spreekuren van de praktijkondersteuner altijd zowel voor- als nabesproken met de huisarts. Na dit na overleg kan het zijn, dat u door haar of door de huisarts nog wordt teruggebeld als dat nodig is of afgesproken is.

Terug naar overzicht