Praktijknieuws – Huisartsenpraktijk de Meent – Hilversum

Praktijknieuws

23-08-2023

Griepprik zonder indicatie?

Jonge, gezonde mensen hebben de griepprik eigenlijk niet nodig, omdat het voor hen niet gevaarlijk is om de griep door te maken. Sommige mensen willen echter toch graag de griepprik halen, bijvoorbeeld omdat ze niet het risico willen lopen dat ze twee weken uitvallen op hun werk. Bedenk goed dat de griepprik alleen beschermt tegen het echte griepvirus. De griepprik beschermt niet tegen allerlei verkoudheidsvirussen. Ook van die virussen kun je koorts krijgen en flink ziek worden.

Als u toch de griepprik wilt halen, kan dat. Maar daar zijn wel kosten aan verbonden. U betaalt bij de huisartsenpraktijk 25 euro voor het maken van het recept en het injecteren. Bij de apotheek betaalt u de kosten van het vaccin zelf.

Als u de assistente belt, kan zij een recept voor u naar de apotheek sturen. U haalt de prik dan op en op de datum van de griepvaccinatie neemt u uw eigen griepspuit mee naar de praktijk. Daar betaalt u de assistente en injecteren wij de griepspuit. U kunt betalen, contant en gepast. U kunt bij ons niet pinnen.

Als u de griepprik nodig hebt, omdat uw werkgever wil dat u gevaccineerd wordt, dan hoort uw werkgever dat te regelen op het werk.

LET OP: Wilt u hier gebruik van maken dan kunt u dat vóór 1 oktober aan ons doorgeven

11-01-2023

Alle spreekuren van de praktijk gaan op afspraak. Ook vragen wij u om te bellen als u uw urine wil na laten kijken; dit omdat er niet elke dag mogelijkheid is voor de assistente om dit te controleren. Als u van te voren belt voorkomt u dat u voor niks komt.

24-08-2022

Opleiding dr. Schuur

Mw. Schuur is gestart met de 2 jarige Kaderopleiding Geïntegreerde Eerstelijns Ouderengeneeskunde. Hierdoor is ze een aantal donderdagen en vrijdagen niet aanwezig in de praktijk.

Er is dan een waarnemer in de praktijk.